onsdag 29 februari 2012

Creepers

Det här med fri frakt och fria returer är en väldigt bra sak för oss som bor på landsbygden. Såna här fina skor finns inte att köpa här i närheten vad jag vet. Och nu kan jag få hem dom och pröva och bara skicka tillbaka det paret, eller paren jag inte vill ha.
Helst vill jag ha helsvarta, men med den tjockare sulan. Så antagligen far de tillbaka båda två. Men det kostar ju som sagt inget att testa. Det översta paret kommer från Footway och det understa från Brandos men båda är från märket Underground. Har kollat på creepers i flera år men alltid fegat ur. Så nu har de jag kollat på från Shock så klart tagit slut så jag vågade inte chansa på att de här skulle finnas kvar.




tisdag 28 februari 2012

En andra chans

När jag lade upp auktionerna på Tradera hade jag planerat att även ta med den här kjolen. Det var något med den som gjorde att jag inte tyckte om den. Vilket är konstigt då den är leopardmönstrad, vilket jag gillar väldigt mycket. Men så kom jag på vad det var som störde mig - skärpet som hörde till. Det gjorde att jag inte kunde ha vad jag ville till eller ha kjolen hur jag ville. Så när jag plockade bort det tyckte helt plötsligt om den igen. Jag har haft den i fem år och använt den ett fåtal gånger, men nu hoppas jag att det blir fler. Dessutom blev skärpet ett snyggt hårband.



söndag 26 februari 2012

Loppisfynden

Dom här fina grejerna köpte jag på loppisen igår. Sockerlådan tänkte jag ha pelargoner i på vår inglasade veranda i sommar och trätråget hamnar på matsalsbordet. Köpte också ett silverfat som jag tänkte ha ljus på. Var tvungen att åka till Bergvik och köpa hårmaskara idag också =) Och jag måste säga att det blev rätt bra. Perfekt att kunna ha rolig färg på håret när man vill men sen kunna tvätta bort det efteråt.

Första smakportionen


Man ska väl antagligen inte börja med fruktpuréer men vi gjorde det ändå. Mango fick i alla fall tummen upp av vårt lilla matvrak.

lördag 25 februari 2012

Eller?

Vad fasen, det kanske skulle funka. Hmmm...........


Bilden är lånad från http://covetouscreatures.tumblr.com

Dipdye

Om jag hade långt hår skulle jag tonat det så här, eller mörkt med ljusa toppar, eller lila, eller rosa. Men det passar tyvärr inte så bra till mitt korta hår. Kanske skulle investera i en hårmascara som nu har gjort comeback. Det borde funka på nån som är så ombytlig som jag är.

Mellon

Danny verkar förresten vara en riktigt gullig och schysst kille.

Bra shopping

Idag har jag gjort riktigt bra fynd på en loppis inne i stan. Lovar att visa upp dom fina grejerna i morrn.

fredag 24 februari 2012

Beroende

Abstinensen började vi coop forums restaurang, blev lite värre inne på h&m och eskalerade inne på maxi. Precis innan vi skulle betala kom jag på att jag glömt att köpa en, så maken fick springa iväg för att hämta. Utanför kassan står jag med darrande händer och sliter upp förpackningen. Men så fort jag fått ta lite så lugnar allt ner sig. Jag pratar så klart om den älskade lypsylen. Något som mina vintertorra läppar definitivt inte klarar sig utan.

Abstinens efter något godis har jag däremot inte för det gick åt helvete redan för två veckor sen. Jäkla naturchips att vara så lömskt goda =)

torsdag 23 februari 2012

Testing testing

Testar bara att blogga från min nya mobil. Det känns väldigt bra med knappar i alla fall. Men nu ska jag försöka ta mig ut i det underbara vädret.

onsdag 22 februari 2012

Önskelista igen

Just nu drömmer jag om:

Våren
Långt hår

Hmm... kommer inte på så mycket mer just nu. Och båda sakerna är sånt som kommer med tiden och inget jag kan göra så mycket för att skynda på. Så det är väl bara att vänta. Vilket iof går mycket bättre nu för tiden när man har någon som fyller dagarna åt en.

Min nya

Den här fulsnygga telefonen fick jag idag när jag bytte abonnemang. Jag skulle egentligen förlänga mitt Halebop men det visade sig att Telia hade ett som passade mig bättre. Och dessutom fick jag då telefonen gratis, så det var bara att tacka o ta emot. Jag behövde inte ens byta simkort så det var väldigt smidigt. Jag har haft makens gamla Iphone tills nu men den börjar ge upp så det var ändå dags att byta. Återstår att se nu hur lång tid det tar innan jag tröttnar på den.

lördag 18 februari 2012

Lova 4 månader


Nu har du hunnit bli hela fyra månader redan och tiden går skrämmande fort. Samtidigt händer det också så otroligt mycket med dig. Du har blivit väldigt stadig i kroppen och kan sitta jätteduktigt bara du har stöd så du inte välter. Du har redan hunnit pröva matstolen och kan sitta i den korta stunder. Vi har dock inte hunnit ge dig några smakportioner än, vi får ju börja lite smått nu, men du är intresserad när vi äter och du har förstått vad man gör med skeden då du nu smaskar i dig din d vitamin och verkar bli lite stött då det inte kommer nåt mer. Apropå att äta saker så undrar jag om det inte är tänder på G strax för du stoppar allt i munnen och tuggar på det frenetiskt. Du jollrar på bokstaven A men ibland när du är lite ledsen kan det bli ett äum. Och i går morse lät det verkligen som du sa mamma, men det var nog önsketänkande. Men du lyckas nog ibland oavsiktligt säga nåt som liknar det. Men mamma är allt fortfarande favoritpersonen.
Dock funkar pappa ibland. I alla fall på morgnarna.
I förrgår rullade du från mage till rygg med blöja på för första gången men det berodde nog mest på att du avskyr att ligga på mage. Det kan gå bra ibland korta stunder. Men vi försöker att träna på det litegrann i alla fall. Dina sovrutiner har blivit riktigt bra efter att du fick dina första vaccinationer, från och med den dagen vill du sova kl sju på kvällen och förutom att vakna och äta så brukar du sen sova i tolv timmar ungefär.
Vi har inte börjat på babysim ännu men nu är det snart dags då vi prövade att dyka i badkaret i förra veckan och det gick bra. Så nu är du redo, vi får se vad du tycker om att bada i en bassäng. Du är fortfarande en väldigt nöjd och glad unge (så länge du inte är hos din pappa på em/kvällen) som nästan bara skriker när du är hungrig eller trött. Och är du trött brukar du bli nöjd när vi lägger ner dig i vaggan eller sängen och du får en napp. Härom dagen hade du till och med nöjt dig med tummen.

Vi använder fortfarande liggdelen på vagnen för du somnar nästan direkt när vi är ute och går. Är vi på stan har du däremot börjat vara vaken mer och är lite nyfiken så snart är du väl inte nöjd med att ligga ner där heller. Här hemma är det omöjligt, du försöker sätta dig upp så fort man lägger dig ner på rygg. Men det har börjat bli lite roligt med leksaker, favoriten är nog larven som vi ser på bilden ovan för den har antenner som är extra roliga att bita på.

torsdag 16 februari 2012

Ny bil

Av någon anledning blev visst inte gårdagens inlägg publicerat, men det var inget viktigt ändå. Ville bara tala om att vi var i Munkfors och kollade på bil. Och den fick visst följa med oss hem också. Vi åkte upp för att kolla på en Saab men kom hem med en Volvo. Den var lite dyrare än vi tänkt att köpa en bil för men den var ju så ny och fräsch och fin och det var hur mycket plats inne i den som helst. Och rolig att köra var den också. Men det som sålde den till mig var när han sa att ju nyare modell ju säkrare. Det hade jag inte ens tänkt på och den förra modellen är säkert jättesäker den med, men sen Lova kom så har det helt plötsligt blivit så mycket viktigare. Det är i alla fall en svart v70 modell -09 men den tillverkades 08. Då den gått 17 000 mil så var den inte så dyr för att vara så ny ändå, 119 000 kr. Det är 30 000 mer än lexusen som hade gått nästan lika långt men var från -01. Så i jämförelse så var den inte dyr.

söndag 12 februari 2012

Spegelvägg

Ursäkta att jag mobilbloggar men det är ju så mycket enklare. Och jag är ingen duktig fotograf med kamera heller. I vårt sovrum har vi en vägg med skjutdörrar med speglar. Jag gillar inte dessa men det är både dyrt och krångligt att byta dom så jag har stått ut. Men härom dan (dagen innan jag fick mitt ryck och började med köket) kom jag på att man kanske kunde klä dom med nåt. Och det visade sig vara praktiska hål i dom uppe och nere på båda sidorna. Så jag köpte såna där spiralresårplastsnören eller vad det heter, som man skruvar krokar i ändarna på och spetsgardiner på IKEA och sydde till lagom längd. Och det blev rätt bra faktiskt.

torsdag 9 februari 2012

Köket

Så här ser vårat kök ut just nu och vi ska ha födelsedagsmiddag för Anders på lördag. Men när jag får mina infall så är det lika bra att köra. Det kan ta lång tid innan nästa kommer. Det färdiga resultatet lovar jag att ta bilder på med en riktig kamera.

tisdag 7 februari 2012

Stora tjejen

Kolla hur den här tjejen helt plötsligt kan sitta

Köksplaner

Vi har tänkt renovera köket för en massa pengar i sommar men då det känns så långt bort och jag börjat läsa Underbaraclaras blogg så blev jag helt plötsligt inspirerad. Hon är så duktig på att göra om med små medel och begagnade grejer. Våra skåpluckor har nån fruktansvärd träliknande plast på sig och tapeten är fruktansvärd. Men då vi bytte kylskåp härom veckan så tog vi bort en skåplucka och jag fick en snilleblixt. Kan man ta bort den fula plasten och måla luckorna kanske? Och den hemska tapeten kan man ju oxå måla på. Och så kan man byta den äckliga spisen, den äckliga fläkten och den äckliga kranen. Då skulle det kännas som ett nytt kök. Ska in och köpa färg i morrn för att provmåla luckan ;-)

måndag 6 februari 2012

Fryser

Här befann jag mig för ett år sen. Tror att jag snart får uppsöka ett solarium för att sluta frysa ett tag.

Ostbågar

Funderar på om det är värt att sitta och drömma om sega godisar och ostbågar bara för att jag är envis och råkade lova att inte äta det. Det är ju inte så att jag undviker andra sötsaker så jag vinner ju inget på det. Får fundera lite till om jag ska hålla ut eller ge upp.
Längtar dessutom väldigt mycket efter sol och värme nu.

Förkylt igen

Tänk att man kan längte efter tid att få städa. Jag har påbörjat den där jäkla städningen femtioelva gånger nu men det slutar alltid med att lillmonstret vaknar mitt i och jag får ge upp. Sen hinner det bli stökigt och skitigt på nytt och det är bara att börja om. Men på onsdag fyller maken år och innan dess bara måste jag hinna ta alltihop. Hade tänkt börja i går kväll när lillan somnat men hon var så snuvig så hon kom aldrig till ro ordentligt utan sov bara korta stunder och vaknade hela tiden. Stackarn var så trött så trött men kunde inte sova. Maken fick sova i gästsängen så att någon av oss skulle vara pigg i morse i alla fall. Men vid ett tiden kanske så lyckades hon somna ordentligt till slut. Hoppas att den här förkylningen går över lika fort som den förra som bara varade i två dar.
Biljakten fortsätter. Skodan gav vi upp efter att ha provkört i några minuter och insett att det inte fanns någon AC, i en bil från 09? Så nu kollar vi mest på Saab eller Volvo men problemet är att vi står i varsitt läger när det gäller dom märkena. Jag vill ha en 9,3 och maken en v50. Men vi kanske får kompromissa och köpa en Passat eller nåt istället. En sak vet jag i alla fall och det är att nån fransk bil blir det dock inte.

lördag 4 februari 2012

Blivande vinnare?

Jag har precis spelat på Keno för första gången. Det är typ vad jag klarar av förutom att kanske köpa en Harry boy då. Jag tittar ju ändå på den dragningen nästan varje dag (den är mellan Real housewives och Adam live) så då kan man ju sätta en tia och få lite spänning samtidigt. Jag kanske vinner en miljon, eller hur mycket man nu kan vinna. Då har jag lovat maken att han ska få en Ipad.

fredag 3 februari 2012

Före och efter

Kallt

Jag behöver inte ens gå upp ur sängen för att se att det är riktigt kallt ute idag. Men det måste jag för snart ska jag åka till Deje och fylla i min tatuering. Och i em ska jag o Lova åka till Kil o fira bästaste Anna på födelsedagen.

torsdag 2 februari 2012

Tapeter

Funderar på den här tapeten till lillskruttans rum. Det börjar bli dags att bestämma sig nu men jag hittar ju ingen som ser ut som jag vill ha den. Men prickar funkar ju alltid. Bilden kommer från www.flugger.se

Fast

Efter att jag fått barn har jag blivit en total TVnörd. Det finns inte så mycket annat att göra på eftermiddagarna och kvällarna. Lova vill bli buren på och jag orkar inte gå omkring och bära på henne så då blir det soffan.. Hon verkar ju somna runt sju nu så då kan vi inte gå eller åka nånstans vid den här tiden heller. Så jag sitter där från kl fem ungefär och tittar på Glee, sedan Real housewives of Beverly hills (jag har tidigare tyckt att såna program är hemska men det är verkligen inget annat då), Adam live och efter det varierar det. Jag har fastnat i den där jäkla soffan och vet inte hur jag ska ta mig ur den. Men på lördag ska jag i alla fall ut och äta med tjejjorna, sedan måste jag skynda mig hem till mellon.

onsdag 1 februari 2012

Man ska inte ropa hej...

Men i em/kväll har maken fått ha det lilla monstret två gånger utan att hon halvt skrikit ihjäl sig. Dock var hon båda gångerna så trött att hon somnade sittade och föll ihop som en fällkniv. Men man kan ju alltid hoppas att det håller på att bli en ändring. Dessutom somnade hon kl sju och sover fortfarande nu en timme senare. Det kanske innebär att jag får äta middag utan att stressa över att nån behöver roas. Det kanske är så att hon kände av att jag verkligen behövde en kväll för mig själv. Det har varit så förut att just när man känner att jag inte orkar så är hon lugn en kväll. Så man får hämta andan lite. Nu ska jag absolut inte klaga egentligen eftersom det finns de som har det jobbigt "på riktigt". För även om nu maken inte får ha Lova alls på kvällen så får jag i alla fall hjälp då han lagar mat och tvättar osv.