onsdag 27 juni 2012

tisdag 26 juni 2012

Shoppat

Har jag sagt det att vår dotter vägrar äta hemlagad mat. Försökte igår igen med resultatet att hon spydde. Det går ju inte att få bort alla bitar, trots att jag använde stavmixer, blender och mosade med gaffel.


tisdag 19 juni 2012

Tisdagsmys

Lyxade till det med lite turkisk yoghurt, valnötter och flytande honung. Gillar inte honung annars men till syrlig yoghurt är det jättegott.


måndag 18 juni 2012

Snart så

Förresten så fick jag ett mail idag om att mina dreads är klara och att hon skulle skicka dom så fort som möjligt. Yay.

Lova 8 månader

Ja du skitunge, vid det här laget hade jag tänkt att du skulle sluta amma men vi har lite olika åsikter där du och jag. Du vill fortfarande tutta minst var tredje timme varje natt och skriker i en timme om du inte får det. Vilket resulterar i att jag ger upp och låter dig få som du vill. Men på dagarna äter du mat, gröt och välling. Det är väl meningen att du ska börja med 8 månadersmaten nu men då bitar kväljer dig får vi nog avvakta lite med det. Dessutom har du ju fortfarande inte en enda tand =)


På gång att krypa är du i alla fall. Du går från sittande ner på alla fyra men efter ett tag lägger du dig platt på golvet och skjuver dig bakåt med händerna. Samma sak med gåstolen, bara bakåt där också. Du vill också gärna resa dig upp, men bara till knästående sen räcker det tydligen.


Fortfarande är det din mamma som gäller, går jag två meter från dig så är det för långt. Men är du och din pappa själva så går han nu väldigt bra han också. Men hör du eller ser mig så blir det ett illtjut.


Leksaker är väldigt kul nu men även mobiltelefoner, tvdosor, hudlotionflaskor, datasladdar. Du kastar dig fram mot allt och blir jättearg om du inte får det som just då är inom synhåll. I bassängen tror du att det går att plaska sig fram till grejerna, likaså i badkaret. Du kan sitta långa stunder själv på golvet med dina leksaker om dom ligger i korgen så du får plocka ur dom en efter en. Andra roliga saker är sånt som går att pilla på. Som knappar eller mammas piercings och prickar. Du sitter och pillar helt fascinerat med pekfingret. Fåglar som flyger är roligt att titta på.

Du kan vinka, i alla fall för oss med ett tränat öga och ibland gör du rörelsen till blinka lilla stjärna när jag sjunger den för dig. Du tränar mycket på att göra olika ljud och populärast är att göra "indianljud" med handen.


söndag 17 juni 2012

Resultatet av Örebroresan

Svärmor hade som vanligt med sig lite grejer till oss. Bland annat närodlade (hos dom i Askersund då) jordgubbstomater som smakade underbart. Längtar tills vi får egna tomater här hemma.




Och från samma odlare "gurkisar" som helt enkelt är små gurkor.



I närheten av Örebros stadsträdgård låg ett bageri där hon köpte de här limporna till oss. Det till vänster är ett fruktbröd och det till höger ett valnötsbröd. Blir gott till frukosten i morrn det. Hon köpte även med några typ chokladcroissanter med de är såklart slut för länge sedan.





Och så såklart några blommor. Ett olivträd som vi ska ha vid vår vilstol i rotting på verandan, ska bara hämta den i Torsby först. Och några blomman för dagen som klättrar.





Innan vi mötte upp svärföräldrarna hann jag en snabbis in på Cubus på Marieberg och där hittade jag denna snygga tischa/blus på rea för 99 kr, och självklart är den prickig.

lördag 16 juni 2012

OOTD?

Vad tycker ni, ska jag börja med outfit of the day? Det blir så klart inte varje dag men är det skittråkigt??

Plättarna



Dom var verkligen goda, var med i Buffé som kom häromdagen men för er som inte har den så kommer det enkla receptet här. Det ger ca 20 plättar

Mixa 4 dl havregryn med stavmixer till ett "mjöl".
Tillsätt 2 tsk bakpulver, 1krm malen kardemumma, 1 krm kanel och 1/2 tsk salt.
Mosa 3 bananer och lägg i en skål.
Blanda med 3 ägg, 3 msk olja och 2 msk flytande honung.
Tillsätt mjölblandningen. Rör snabbt ihop.
Låt stå ca 10 minuter. Stek plättar av smeten. Servera med valfria frukter eller bär och gärna lönnsirap.

Fredagen och vad vi ska göra i helgen

I går morse vaknade jag och Lova av att det lät som vi hade en hel kycklingfarm utanför huset. Och när vi gick ner och tittade ut var vår och grannens trädgård full av pipande fåglar. Det kan ha varit starar men jag är inte särskilt duktig på att känna igen sorter så jag vet egentligen inte. Lova som älskar fåglar tyckte att det var roligt att titta på hur de flög omkring. Sen kröp vi ner i sängen och sov några timmar till och då var de borta när vi vaknade. Sedan hade vi en mysdag jag och hon och på eftermiddagen åkte vi till badhuset och simmade lite.

Idag tänkte vi storstäda hela huset tillsammans med pappan men först ska jag testa ett recept på havre och bananplättar till brunch så vi får energi till att städa. I morgon tar vi oss en tur till Örebro och möter upp Lovas farmor, farfar och farbror. Det ska bli trevligt med en liten familjeträff. Förhoppningsvis hinner jag titta in lite i Örebros klädaffärer också =)

torsdag 14 juni 2012

Vår gamla farbror

För er som inte läser kommentarer kan jag berätta att Tyke mår lite bättre idag. Han har ätit och varit ute en liten sväng, han sprang till och med lite grann. Efter fyra timmar, och alla undersökningar som finns tror jag, kom veterinären på att besvären nog kom från hans förstorade prostata och urinvägsinfektion. Så han blev kemiskt kastrerad med en spruta och fick antibiotika. Sen får vi antingen fortsätta att kastrera honom med hjälp av ett chip eller kirurgiskt. Hon trodde att eftersom det var medicinsk anledning så skulle försäkringsbolaget hjälpa till att betala kastreringen så i så fall blir det en kirurgisk. Jag är i alla fall glad att vi har den där försäkringen för vi sparade över fyra tusen bara igår. Och med anledning av det blev jag tacksam över sjukvården vi har här i Sverige. Det är lyx att aldrig behöva tänka på om man har råd att få behandling eller inte.

Nu ikväll har jag och Johanna varit ute i skogen och grävt upp lite vad vi hoppas är björnbär, men det kan lika gärna vara hallon för de var väldigt lika hallonbuskarna här hemma. Är det så får vi väl ge oss ut på jakt igen när bären har kommit. Efter det fick jag ett ryck och möblerade om på verandan. Nu saknas bara nya stolar och att jag klär om dynorna så är det riktigt mysigt därute. Får ta en tur till IKEA efter tyg och på loppis för att leta stolar.

onsdag 13 juni 2012

Orolig

Usch jag ska strax åka in till veterinären med Tyke. Han har betett sig underligt, eller underligare än vanligt, sen i torsdags kväll. Han ligger och gömmer sig i tvättstugan eller under soffan hela dagarna och vinglar med bakdelen när han ska kissa. Han orkar heller inte hoppa eller gå mer än några hundra meter innan han flåsar och vi får bära honom hem. Skönt att jag fick en tid redan idag men lite töligt att Anders jobbar och jag måste ha Lova med mig. Får ta med mig babyskyddet och sätta henne i det.
Jag hoppas att det är något de kan bota lätt i alla fall. Hon frågade om han haft några fästingar och det har han ju så det är ju möjligt att det kan vara borrelia. Är det så antar jag att det är dags att börja vaccinera sig kanske. Jag vet att vi får den sprutan gratis genom jobbet om vi vill men jag har tidigare inte tyckt att det varit nån idé då vi inte så ofta är på östkusten.

måndag 11 juni 2012

Den som väntar på nåt gott väntar alltid för länge

Jag bara väntar och väntar på mitt hår, hoppas att det kommer till veckan. Under tiden sitter jag och tittar på google hur snyggt det kan vara. Snacka om att jag kommer bli besviken om det blir asfult på mig.

Vad gör jag annars på dagarna då? Bär omkring på Lova, matar Lova, leker med Lova, går på promenad med Lova. Det vanliga helt enkelt =)
Kanske hinner med en dusch under den halvtimme/timme hon sover innan lunch om jag har tur.

Roligt

Idag fick skruttan prova på att gunga för första gången och det var så kul att vi nu nog snart får investera i en gungställning.

tisdag 5 juni 2012

Håret nu igen


Idag har jag beställt såna här från en tjej i Göteborg som ska göra dom för hand.


Bild härifrån

 Förhoppningsvis kommer det att bli nåt sånt här när dom kommer i håret.



Bild härifrån

Jag har haft pemanenta dreads två gånger förut men då jag tröttnar så fort är det betydligt enklare med sådana här som man flätar i. Då kan jag ta ur dom när jag vill och även återanvända hur många gånger som helst. När vi åker till Stockholm i sommar ska jag också köpa med mig rött plasthår och försöka tillverka ett set själv. Det är väl kanske inte så enkelt som jag tror men samtidigt så kostar håret 49 kr bunten. Vem vet, det kanske blir min nya hobby. Istället för handarbete liksom =).


I helgen bytte vi barnstol till lillskruttan så nu åker hon mer säkert. Dock måste vi åka citroên i dag när vi ska upp till mina föräldrar för vi ska ha släpkärran med oss. Äntligen får jag hem hammocken. Nu ska vi bara få sol o värme så jag kan ligga i den också. Vi ska åka upp ned anledning att min styvfarmor fyller pensionär idag. Jag har förberett en korg med diverse pensionärsgrejer som present. En käpp, en bingoskraplott och en krysstidning, knästrumpor, bridgeblandning, en scarf och ett halsband. Funderar på att lägga till senilsnören också för att den ska bli komplett. Jag ska även fira min mamma då vi inte var där på mors dag med en bok och en mascara. Vi har massor att göra innan vi ska åka och jag har inte ens masat mig upp ur sängen. Antagligen dags att göra det nu.

Ha en jättehärlig nationaldag på er ni som är lediga.